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Prononciation

Fréquence d'emploi : 

Attesté dans : 
NDBF
GBAHE

Définition :  Masquer la définition

1. Aozadenn geginerezh liñvel pe get, a zeu diwar poazhadur bouedoù zo pe a vez servijet gant meuzioù zo. Hili kignen. Hili brout : hili kreñv e vlaz. Kig troc'het munut ha soubet en hili. DHS. lipig. 2. Aozadenn graet gant dour ha kalz a holen a dalvez da virout kig. Lakaet da sallañ en hili. An hili a dro en hañv. & Trl. kv. Sall evel an hili : sall-kenañ.

Exemples historiques : 
8
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hili

1499
Référence : LVBCA p98 (sauce)

hili kignen

1499
Référence : LVBCA p98, 115 ('sauce à l'ail')

hili

1659
Référence : LDJM.1 pg Saumure

hili

1850
Référence : GON.II pg héli (voyez "hili"), pg hili ou héli (saumure, liqueur salée pour garder la viande, le poisson. eau saumâtre, eau de mer. HV.)

hili

1850
Référence : GON.II pg héli, pg hili ou héli (saumure, liqueur salée pour garder la viande, le poisson. eau saumâtre, eau de mer. HV.), hilien

Ret eo goleiñ ar c'hig gant an hili.

1850
Référence : GON.II pg hili ou héli (il faut couvrir la viande avec de la saumure).

hili brout

1850
Référence : GON.II pg hili-broud (saumure forte et piquante).

Sall eo evel an hili brout.

1850
Référence : GON.II pg hili-broud (il est salé comme de la saumure forte).

L'Office public de la langue bretonne

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