1. [1699] Kalzennoù bihan, anezho elfennoù eus un danvezenn, zo peget, strollet kenetrezo. Pouloud zo er soubenn, er bleud, er plastr.
&
Ent-strizh
[1699] Moudennoù douar kaledet. Kalet eo ar pouloud da zaoulin an hini zo o c'hwennat.
2. [1850, 1931] pouloud erc'h : bouloùigoù stummet gant erc'h, evit c'hoari prl.
3. [1850, 1931] Meuz, anezhañ, bouloùigoù toaz poazhet en dour pe el laezh berv.
Référence :
GReg
pg grumeau (Grumeaux de boüillie mal délaïée.)
pouloud
poulout
1850
Référence :
GON.II
pg pouloud (voyez "poulout"), pouloudenna, pg poulout ou pouloud (pelote, motte, grumeau [...] de plus un mets connu en Léon seulement : c'est une espèce de bouillie grossière, une pâte préparée que l'on jette par cuillerées dans du lait ou de la soupe bouillante).
pouloudenn
poulouden
1850
Référence :
GON.II
pg poulout ou pouloud (f., une seule pelotte, une seule motte. un seul grumeau).