1. (db. ar meuzioù)
N'en deus ket a vlaz, n'en deus ket nemeur a vlaz.
Foenn divlaz evit al loened. Magadur divlaz da'm staoñ.
HS. goular, panenn, peñver.
2. Dre skeud.
N'eo ket fromus, entanus, n'eus ket a virvilh ennañ.
Komzoù divlaz. Kontadennoù divlaz.
HS. milis.
Référence :
GReg
pg goût (Cette viande n'a point de goût, elle en a un mauvais.)
divlaz
divlas
1732
Référence :
GReg
pg degoutant (-e, qui donne du degoùt, de l'aversion), doucereux (euse, qui n'a rien qui reveille le goût), fade (insipide, parlant de ce qui se mange, de la boisson), goût (Sans goût, mets qui n'a point de goût.)
goular, divlaz eo an dour-mañ
goular, divlas eo an dour-mâ
1732
Référence :
GReg
pg (cette eau est) fade
ar boedoù-mañ a zo flak, divlaz, disasun, disaour
ar boëdou-mañ a so flacq, divlas, disaçzun, disaour
1732
Référence :
GReg
pg (ces mets sont) fades
divlasoc'h
1732
Référence :
GReg
pg goût (Sans goût, mets qui n'a point de goût.)
divlasañ
1732
Référence :
GReg
pg goût (Sans goût, mets qui n'a point de goût.)
boed divlaz
boëd divlas
1732
Référence :
GReg
pg gout (Sans goût, mets qui n'a point de goût.)
N'eo ket divlaz ar boed-se.
Né kéd divlâz ar boéd-zé.
1850
Référence :
GON.II
pg divlaz (Cette nourriture n'est pas dégoûtante).